07:37 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 12611
  Pratite nas

  Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina tog grada. „Od danas, ja sam Banjalučanin“, poručio je Vučić, zahvalivši se na nagradi.

  „Ovo je jedno on najvećih priznanja koje sam ikada dobio, sada i ja postajem deo Vrbasa i velike istorije grada Banjaluka. Čast je biti u društvu Petra Kočića, mnogobrojnih pisaca, pesnika, sportista, umetnika i ostalih“, rekao je Vučić.

  Predsednik Srbije je naveo da je posebno ponosan da je, iako su različitog mišljenja političke partije u gradu Banjaluka, jednoglasno donesena odluka da on dobije ovo priznanje.

  „Ovaj grad pokazuje svojom istorijom, raznolikošću i svim drugim stvarima koliko je velika. Banjaluka mora biti primer drugima", rekao je Vučić.

  Dodao je da svi mogu da žive zajedno, da rade i grade.

  „Ovo sa zadovoljstvom prihvatam kao Srbin jer mi je stalo da sve uradim za očuvanje srpskog jezika, kulture, istorije i svega. Imaćemo sve veću snagu, ekonomsku snagu i moć. Pomagaćemo koliko god budemo mogli Republici Srpskoj", istakao je Vučić.

  Predsednik Srbije je rekao da je Banjaluka kroz modernu istoriju i danas postala najvažniji srpski grad uz Beograd, grad u kojem je za svakog bilo mesta i koji je uspevao da izvuče najbolje iz onih koji u njemu žive.

  „Danas je i pred mene stavljena velika obaveza da budem jedan od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, a pre svega nesebično sve ono što mogu i što imam, svu podršku, ljubav samo za to sjajno pravo, za čast da mogu da kažem da sam kao i vi, Banjalučanin“, poručio je Vučić.

  Biti Banjalučanin znači i znati da je ovaj grad, grad svih, koji su sagradile razlike da bi postao grad bez razlika, ukazao je on.

  Vučiću je to priznanje na svečanoj akademiji uručio predsednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

  Povelja počasnog građanina, predsedniku Vučiću dodeljena je u znak zahvalnosti građana Banjaluke za brojne donacije, i projekte koji su završeni ili u fazi realizacije.

  Kao primer, navedena je izgradnja ambulante, dečijeg vrtića u delu grada Petrićevac, ali i donacija vakcina.

  Emitovan je i dvominutni film, u kojem je poručeno da ključ grada ide prijatelju Vučiću i da su za njega vrata Banjaluke otvorena zauvek.

  Inače, na akademiji nagrada je, između ostalih, uručena i Biljani Čekić, koja tumači ulogu devojčice u filmu „Dara iz Jasenovca“.

  Podsetimo, delegacija Srbije, predvođena Vučićem, boravi u poseti Banjaluci.

  Nakon sastanka Visokog saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, Vučić je poručio da je budućnost u zajedničkom radu i miru i da je najvažnije da se za bolji život građana, razvijaju ekonomski odnosi, uz očuvanje mira i stabilnosti.

  On je naglasio da u Srbiji niko ne razmišlja o sukobima i ratovima.

  Predsednik Srbije je, takođe, najavio veliku pomoć Srpskoj u razvoju infrastrukture.

  Tagovi:
  Republika Srpska, Srbija, počasni građanin, ključ, Banjaluka, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga