00:45 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1627
  Pratite nas

  Najave ujedinjenja opozicionih blokova iz Republike Srpske i Federacije BiH, kako bi se s vlasti smenile Savez nezavisnih socijaldemokrata , Stranka demokratske akcije i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, ne predstavljaju opozicionu, već "pamet stranaca", izjavio je danas predsednik SNSD Milorad Dodik.

   

  Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da uvek kada bi se pojavio neki problem izmedu Sarajeva i Banjaluke, opozicija u Srpskoj bila je na strani Sarajeva, prenosi RTRS.

  On je dodao da, o naklonosti Sarajevu opozicije u Srpskoj, govori niz egzaktnih primera u poslednjih godinu, dve.

  Dodik je rekao da SNSD "nema ništa sa SDA", ali da sa HDZ-om BiH ima partnerske odnose i istakao da se stranka koju vodi nikada nije ujedinila s jednima ili drugima.

  "To što opozicija iz Srpske pokušava da napravi sa opozicijom u FBiH već se manifestuje. Dakle, to me uopšte ne iznenađuje i tu treba reći da je to smislio neko od mentora sa strane i stranaca koji su rekli da bi to bilo dobro. Pa, eto neka izvole", rekao je Dodik.

  On je ponovio da SNSD nije nikakvu predizbornu i postizbornu koaliciju pravio sa SDA i HDZ.

  "Mi smo kao pobednici u Srpskoj uzeli ono što nam pripada u pogledu predstavljanja Srpske i nikada nismo imali istinsku želju, ni nameru da to radimo sa SDA. Oni su naprosto tamo u FBiH pobednici. Mi nismo ti koji će birati između toga ko je tamo bolji ili lošiji. Onaj koga tamo izabere narod biće u strukturama vlasti i to bi trebalo da bude normalno", naveo je Dodik.

  On je rekao da su priče o ujedinjavanju opozicija u FBiH i Srpskoj počele još kada je Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke držao predavanje na nekom fakultetu u Sarajevu i poručio da mu je, kako tvrdi Dodik, drago što pripada probošnjačkoj opoziciji.

  "Odatle treba videti korene svega toga, ali to nije njihova opoziciona, već pamet stranaca – američke ili britanske ambasade. Nema ko drugi", zaključio je Dodik.

  Tagovi:
  opozicija, Republika Srpska, Milorad Dodik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga