03:30 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  160
  Pratite nas

  Vlada Crne Gore donela je odluku da se stranim turistima koji se razbole od kovida za vreme boravka u toj zemlji omogući bolničko lečenje o trošku Crne Gore.

  Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da će zdravstveni protokoli naredne sedmice biti distribuirani turističkoj privredi i ambasadama, i biće i na engleskom i ruskom jeziku.

  Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je rekla da su se potrudili da pojednostave protokol i da će turistima biti objašnjeno kako da se ponašaju ako osete simptome kovida ili se zaraze kovidom, prenose „Vijesti“.

  „Vlada je donela odluku da se turisti, koji se razbole od kovida-19 za vreme boravka u Crnoj Gori i budu bolnički zbrinuti, leče o trošku države“, rekla je ona.

  PCR testiranje će se, u slučaju da je turistima potrebno za povratak u svoju zemlju, nesmetano obavljati u Crnoj Gori na dva paralelna načina - jedan će biti organizovan uz pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore i obavljaće se besplatno, a turisti će imati na usluzi i mogućnosti izrade testova i u privatnim laboratorijama, dodala je ministarka.

  Svi hotelijeri će 10 odsto kapaciteta nameniti za eventualne slučajeve obolevanja od kovida-19, najavila je takođe Borovinić Bojović.

  Na snazi ostaje mera o ulasku u Crnu Goru bez testa državljanima Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Albanije.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  kovid 19, turisti, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga