12:36 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 563
  Pratite nas

  Policijska stanica na Medvešćaku u Hrvatskoj pokrenula je kriminalnu istragu protiv mladića (25) koji se sumnjiči da je od 8. marta do 2. aprila, nabavio 24 medicinska respiratora u vrednosti od 350.000 evra, za koje se ispostavilo da su ukradeni u Švedskoj.

  Osumnjičeni je respiratore nabavio preko jednog trgovačkog društva sa Kosova, za trgovačko društvo sa sedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorno lice i direktor, objavili su hrvatski mediji, prenosi Tanjug.

  „Tokom istrage, a uz pomoć međunarodne saradnje, potvrđeno je da su respiratori nestali u Švedskoj, odnosno da je prijavljena krađa 15. februara tokom transporta kroz Švedsku. Sumnja se da je muškarac medicinske respiratore nabavio s namerom da ih dalje preproda u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, iako je znao ili morao da zna da su respiratori nabavljeni ilegalno, što spada u kazneno delo prikrivanja“, saopštila je zagrebačka policijska uprava.

  Kako je preneo sajt „24sata.hr“, osumnjičeni je za transport respiratora u Zagreb angažovao ovlašćenog prevoznika i potom ih, nakon što su dopremljeni, uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba.

  Respiratori su privremeno oduzeti, dok je protiv osumnjičenog podneta prijava sudu u Zagrebu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  krađa, Švedska, Hrvatska, respiratori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga