10:27 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 448
  Pratite nas

  Predsednik Odbora za zaštitu Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović ne vidi razlog zašto se Srbima ne bi dozvolilo polaganje venaca u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu kao što je Bošnjacima dozvoljeno da u Republici Srpskoj odaju počast na mestima stradanja bošnjačkog naroda.

  Radanović kaže da niko ne pravi problem Bošnjacima u Prijedoru da to učine, niti ih je ko napadao, kao što nikome nije palo na pamet da izazove nered kada je prošle godine na obeležavanju stradanja Bošnjaka u Kalinoviku dolazio lider SDA Bakir Izetbegović.

  Predstavnici Republike Srpske su juče 29. godišnjicu zločina u Dobrovoljačkoj obeležili na groblju Miljevići u Istočnom Novom Sarajevu.

  Radanović za "Euro Blic" ističe da Srbima nikada nije bilo dozvoljeno da uđu u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu i odaju počast.

  Prihvatane su, dodao je, sugestije kantonalnog MUP-a da se to učini na nekih 100 do 200 metara od Dobrovoljačke, preneo je Tanjug.

  Predsednik BORS-a Milomir Savčić potvrdio je da Srbima nikada nisu dali da dođu na mesto stradanja, pogotovo da se tamo postavi spomen-ploča, za razliku od Bošnjaka koji na svako mesto stradanja njihovih sunarodnika dolaze bez ikakvih problema.

  "Čak postavljaju i obeležja i spomen-ploče, nekada i sa provokativnim i netačnim natpisima, kao što je bio slučaj u Višegradu da kažu da se tamo desio genocid", rekao je Savčić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Bosna i Hercegovina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga