07:30 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  32186
  Pratite nas

  Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su predlog da se na dnevni red uvrsti "Rezolucija o genocidu u Srebrenci"

  Poslanici Skupštine Crne Gore podržali su predlog poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da se na današnji dnevni red Skupštine Crne Gore uvrsti predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

  Za predlog da se na dnevni red stavi tačka "Rezolucije o genocidu u Srebrenici" glasalo je 42 poslanika, dok je 15 bilo protiv, a 21 poslanik bio uzdržan.

  Opozicioni poslanici, Abazović i Konatar na reverima nose cvijet Srebrenice

  Na predlog šefa kluba Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, poslanici opozicije u Skupštini Crne Gore, poslanik GP URA Miloš Konatar i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, danas na reverima nose cvijet Srebrenice, neslužbeni simbol zločina u Srebrenici.

  Njima su cvjetove podijelili poslanici BS Amer Smailović i Kenana Strujić Harbić.

  Trenutno, u Skupštini Crne Gore u toku je četvrta sjednica Prvog redovnog zasijedanja Skupštine u 2021. godini, a na dnevnom redu je 41 tačka. Poslanici će na ovoj sjednici odlučivati i o razrješenju ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je imao sporan stav o genocidu u Srebrenici.

  O buri koja se u Crnoj Gori podigla zbog izjave ministra Leposavića u emisiji „Prorok“ svoje mišljenje izneo je Dušan Proroković:

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  rezolucija, Srebrenica, Parlament, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga