03:31 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 691
  Pratite nas

  Osnovna škola "Lovćenski partizanski odred" na Cetinju pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnice istorije Sanje Vujović.

  Postupak je pokrenut jer je ta nastavnica sa oko 20 đaka učestvovala u šetnji SUBNOR-a, koja je povodom Dana pobede nad fašizmom ogranizovana u Podgorici.

  Ispituje se, naime, da li su deca bila upotrebljena u političke svrhe s obzirom na to da su učestvovali u šetnji koja je bila uperena protiv crnogorske vlade.

  "Pokrenuli smo postupak i čekamo komisiju koja će ispitati stanje i činjenice i na osnovu stava komisije donećemo konačnu odluku", rekao je za Pobjedu direktor ove ustanove Veljko Đukanović.

  Cetinjski list objavio je juče da je iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta usmeno zatraženo da se pokrene postupak protiv nastavnice, što nam je i potvrdio Đukanović.

  On kaže da nije bio obavešten da će đaci učestvovati u šetnji koja se odvijala od spomenika Svetog Petra Cetinjskog do Skupštine u Podgorici, već da mu je samo rečeno da će đaci poći u glavni grad da polože venac na Spomenik partizanu borcu.

  Bio je, kaže on, ponosan što će ove godine njihova škola da bude predstavnik i da polaže venac, što je privilegija.

  "Bio sam srećan što će škola biti učesnik da položi venac, ali za šetnju, u ovom delu koji je okarakteristan kao antivladin, ne bih dozvolio da idu deca, da sam znao da će biti u tom kontekstu", kaže Đukanović.

  Nastavnica Vujović juče nije želela da komentariše pokretanje disciplinskog postupka protiv nje.

  Šetnji se pridružilo na hiljade građana da bi premijeru Zdravku Krivokapiću, kako je saopšteno, pokazali da slave antifašizam i evropske vrednosti.

  Krivokapić je, naime, dan nakon konstituisanja novog saziva crnogorskog parlamenta, izjavio da „"više ne treba da slave 9. maj, nego 23. i 24. septembar, jer se desila nova pobeda“".

  Tagovi:
  nastavnica, škola, Cetinje, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga