23:19 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  3597
  Pratite nas

  Predstavnici Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske podneli predlog Skupštini opštine Srebrenica da se jedna ulica nazove po Peteru Handkeu.

  Predstavnici Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske podneli predlog Skupštini opštine Srebrenica da se jedna ulica nazove po Peteru Handkeu.

  Prema toj inicijativi, ime pisca i nobelovca, koji je, kako piše Dnevni avaz, trebalo bi da zameni ime ulici koja se sada zove Maršala Tita.

  Predsednik udruženja koje je autor inicijative, Vojin Pavlović, rekao je za agenciju Srna da je apsurdno da jedino u Srebrenici postoji ulica Maršala Tita.

  S druge strane, predsednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković kaže da je reč o još jednoj u nizu provokacija koje dolaze iz ovog udruženja. On je za "Avaz" rekao i da još uvek nije ni dobio taj predlog.

  "To je inicijativa koja neće imati nikakvu mogućnost da se realizuje u Srebrenici po cenu da mi prestanemo biti deo bilo kakvih koalicionih priča sa onima koji će podržati takvu inicijativu. To u Srebrenici, dok se mi išta pitamo, neće ići. To je samo jedna u nizu provokacija koju 'Istočna alternativa', nažalost potpomognuta nekad institucijama entiteta RS koje je finansiralo rad tog udruženja, koja se pokušava provući u Srebrenici. Sačekaćemo i tražićemo svaku mogućnost da to osporimo", rekao je Duraković za "Avaz".

  "To u Srebrenici, dok se mi išta pitamo, neće ići. To je samo jedna u nizu provokacija koju ''Istočna alternativa'', nažalost potpomognuta nekad institucijama entiteta RS koje je finansiralo rad tog udruženja, koja se pokušava provući u Srebrenici. Sačekaćemo i tražićemo svaku mogućnost da to osporimo".

  Handke je nedavno boravio u poseti RS gde je sa svojim domaćinom Emirom Kusturicom i književnikom Matijom Bećkovićem i ostalim gostima u subotu zaplovio Drinom. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

  Tagovi:
  ulica, Srebrenica, Peter Handke
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga