06:21 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1624
  Pratite nas

  Premijer Makedonije Zoran Zaev odlučio je putem medija, a ne direktno, da apeluje na Bugarsku da Skoplju pruži šansu da nastavi svoj put ka Evropskoj uniji, rekao je bugarski evroposlanik Angel Džambaski komentarišući govor makedonskog političara koji je zatražio od predsednika Bugarske Rumena Radeva i nove vlade da pokažu „evropsku veličinu“.

  „Kroz redove se može pročitati da ako ne udovoljimo ovoj ‘poruci’, ne posedujemo evropsku veličinu. Lično sam spreman da pretrpim takav ‘gubitak’. Meni je nekako važnije da imam bugarsku veličinu i ostanem veran zavetima naših dedova koji su prolili svoju krv, dali mladost i živote u ime priznanja. Priznanja, koje, međutim, ne leži na pregovaračkom stolu Zaeva“, napisao je zamenik predsedavajućeg partije VMRO BND Džambaski na svojoj stranici na Fejsbuku.

  Prema rečima evroposlanika, makedonski premijer ostaje veran svojoj manipulativnoj prirodi, a poslednja „poruka“ takođe je zvučala kao ultimatum.

  „Da li on to ucenjuje Bugarsku i EU? Na vama je da odlučite. Istovremeno, šizofreno nastavlja da nas podstiče da gradimo prijateljstvo. Dragi Zaeve, da li zaista mislite da upravo sada i na ovaj način gradite prijateljstvo? Bugarska veoma voli Makedoniju i makedonski narod, voli odavno i ponekad nesebično. Sa prijateljima kao Vi, Zaeve, neprijatelji nisu potrebni“, zaključio je bugarski političar, završavajući poruku oznakom „Makedonija je Bugarska“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Makedonija, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga