03:02 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  24165
  Pratite nas

  Zajednička pokazna vežba „Brzi odgovor 21“ oružanih snaga Bosne i Hercegovine i SAD održana je danas na poligonu Manjača, a prisutni su imali prilike da vide jednosatni scenario.

  Pokazna vežba „Brzi odgovor 21“ počela je po uigranom scenariju ulaskom američkih helikoptera UH-60 „Blek Hok“ iz sastava 1. brigade borbene avijacije Kopnene vojske SAD u zonu operacija uz kojih se iskrcao kombinovani vod pripadnika Bataljonske borbene grupe lake pešadije Oružanih snaga BiH i 2. bataljona 124. pešadijskog puka Oružanih snaga SAD, prenosi portal Klix.ba.

  Vojna vežba se održava na poligonima Manjača i Glamoč kao i u kasarni Dubrave, u periodu od 17. maja do 2. juna. Njom rukovodi komanda američke vojske za Evropu i Afriku.

  U ovoj bilateralnoj vežbi u BiH će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika, preneo je Tanjug.

  ​Vežba ove godine obuhvata 26 država, uključujući SAD, i oko 28.000 pripadnika multinacionalnih snaga usredsređenih na izgradnju „operativne spremnosti i interoperabilnosti između NATO saveznika i partnera“.

  ​Na današnji događaj pozvani su članovi Predsedništva BiH, predsedavajući Saveta ministara BiH, ministar odbrane BiH, visoki zvaničnici Ambasade SAD-a u BiH, visoki predstavnici Komande Kopnene vojske SAD za Europu i Afriku...

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Manjača, vojska, vežba, NATO, Bosna
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga