03:11 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 227
  Pratite nas

  Crnogorski predsednik Milo Đukanović pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da se koncentriše na funkciju koju obavlja, a koja mu, kako je naveo, neumitno izmiče iz ruku.

  Đukanović je to saopštio reagujući na izjavu Krivokapića u parlamentu da je predsednik tužilački zakon vratio na ponovno odlučivanje „iz straha da možda ne bude prvi koji će biti procesuiran“.

  Predsednik Crne Gore poručuje da je krajnje vreme da Krivokapić, umesto praznih pretnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika.

  „Umesto fanatične opsednutosti likom i delom Predsednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, predsednik vlade koncentriše na obnašanje funkcije koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku“, naveo je Đukanović u saopštenju.

  Đukanović je izjavu Krivokapića u Skupštini ocenio kao potvrdu činjenice da je „strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih“.

  „Ozbiljno kršenje nezavisnosti Tužilačkog saveta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da ‘nije uverena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprečavanja rizika od politizacije Tužilačkog saveta’, samo su deo razloga koji su jasno iskazani od Predsednika Crne Gore prilikom vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu“, saopšteno je iz Kabineta.

  Istakao je i da je današnja izjava predsednika vlade jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa, prenele su „Vijesti“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, Zdravko Krivokapić, Milo Đukanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga