07:35 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 403
  Pratite nas

  Šef kluba poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović ocenio je da su poseta crnogorskog premijera Krivokapića Beogradu i njegov razgovor sa patrijarhom Porfirijem bili štetni, nepotrebni i nepristojni prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

  Radunović je za portal „Dan“ izjavio da mu je prosto neverovatno da je premijer otišao u Patrijaršiju i objavio da saopštava mišljenje verujućeg naroda Crne Gore da episkop Joanikije treba da bude mitropolit, istovremeno zahtevajući odlaganje potpisivanja Temeljnog ugovora za 30. oktobar.

  „To je takav događaj da ga je teško komentarisati. Krivokapić se direktno umešao u unutrašnje stvari crkve i rad Svetog arhijerejskog sabora. Uradio je nešto što se ne radi i što mu ne pripada. To je ogromna greška, koja će izazvati ozbiljne političe posledice u Crnoj Gori. Namerno kažem političke posledice, jer je Krivokapić to uradio iz političkih razloga“, rekao je Radunović.

  On je mišljenja i da će Krivokapićev nastup u Patrijaršiji izazvati i velika politička pomeranja u Crnoj Gori.

  „Preterao je. Do sada smo tolerisali njegov odnos prema skupštinskoj većini koja mu je dala mandat da bude premijer. Sada je pokušao da uruši i autoritet crkve, namećući svoja rešenja. Naravno za sve ovo on nema nikakvu podršku Demokratskog fronta“, poručio je Radunović.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  SPC, Zdravko Krivokapić, Slaven Radunović, DF, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga