11:35 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 682
  Pratite nas

  Lider Prave Crne Gore Marko Milačić oglasio se povodom izbora dosadašnjeg episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija za novog mitropolita crnogorsko-primorskog, ističući da je time Crna Gora dobila svoj konačni ram.

  Saopštenje Marka Milačića objavljujemo u celosti:

  „Ponovo je rođen Mitropolit. U zemlju koja je sva u Mitropolitu, njegovom krstu i vjeri da će biti spasena koliko god da je gone, večeras je opet zasijala na Balkanu, pri dnu Evrope, gdje je izabran onaj koji je hapšen i progonjen, onaj utamničeni, onaj vjerujući kog je narod čekao u nikšićkoj mračnoj ulici da bude slobodan ili da cijeli Nikšić bude uhapšen.

  Tako pobjeđuje Sveti Vasilije Ostroški.

  Tako pobjeđuje naš djedo Mitropolit.

  Onda kada krenu hijene nevjere da grizu kosti zemlje koju su Vladike čuvale i sačuvale za buduće vjekove u kojima će zagristi udice svog kraja svi koji pomisle da se sa bogom neko može dogovarati, pregovarati i ucjenjivati.

  Jer uvijek se svedemo na jedno, ma kom vremenu ili vijeku pripadao naš život, da smo neprolazni samo u toj nebeskoj sjeni koja odnosi pa donosi nove ljude, za nove uloge u već utabanim stazama koje nijedno doba ne može dotaći, u kojima će sve ostajati isto, nepromjenjivo i veličanstveno, u Crnoj Gori litija, ma koliko pokušavali da zaviju njihov trag.

  Crna Gora je danas dobila svoj konačni ram, sa prošlogodišnjih ulica obasjanih ljubavlju, koje su donijele slobodu i spoznaju da još jednom živimo u vijeku velikih Vladika, i da njihovo vrijeme nikada neće proći.

  Dostojni Vladiko, Mitropolite Joanikije, Dostojni Vladiko Metodije, koračajte najhrabrije stopama našeg đeda Amfilohija, a mi ćemo najodanije slijediti trag vašeg i njegovog krsta u kom nam sve moći, a suštinski nemoći, ne mogu ništa.

  Neka nam je srećan novi, po našem srcu i mjeri izabran Mitropolit!“

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Crna Gora, Vladika Joanikije, Marko Milačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga