11:27 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 086
  Pratite nas

  Crna Gora se suočava sa obnovljenom idejom i retrogradnom potrebom da se dovodi u pitanje crnogorski državni i nacionalni identitet, izjavio je danas predsednik Milo Đukanović.

  Đukanović je rekao da postoji obaveza da na takve aspiracije Crna Gora da odgovor, koji će biti u interesu države.

  “Naš odgovor mora biti građanska Crna Gora na proevropskom putu razvoja”, kazao je Đukanović na konstitutivnoj sednici Odbora za obeležavanje 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umetnosti, prenela je RTCG.

  Prvi put je sednici Odbora prisustvovao državni vrh Crne Gore. Pored Đukanovića sednici su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, koji se zbog tog skupa nije odazvao na saslušanje parlamentarnog odbora o švercu cigareta, kao i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, prenele su Vijesti.

  Krivokapić je ocenio da se Crna Gora i njeni građani nalaze na istorijskoj prekretnici.

  Naveo je da su već napravljeni iskoraci ka novim pristupima savremene demokratije, novim prostorima osvojenih građanskih sloboda i prava, ne odustajući od evropskog puta i evropske perspektive.

  Bečić je rekao da je Crna Gora u atmosferi podela, atmosferi tenzija i da to nije dobro.

  "Nikad se neću pomiriti i uvek ću se suprotstaviti izjednačavanju patriotizma i jeftinog političkog profiterstva, sa koje god strane to dolazilo", rekao je Bečić.
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga