02:07 04 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  4751
  Pratite nas

  Ruski ministar ekonomije Aleksej Uljukajev najavio je danas da će Rusija uvesti nove sankcije zemljama Evropske unije (EU) kao kontrameru za produženje sankcije Moskvi na još šest meseci.

  Ministar Uljukajev je naveo da će „Moskva najverovatnije da proširi embargo na hranu“, javile su RIA Novosti.

  Vlade država članica EU složile su se dan ranije da produže ekonomske sankcije Rusiji do 31. januara naredne godine, a Moskva je juče najavila da će odgovoriti na takvu odluku EU.

  Produžetak sankcija za još šest meseci usaglasili su na sastanku u Briselu ambasadori 28 zemalja članica EU, pošto je Evropski parlament prošle nedelje izglasao rezoluciju u kojoj se traži da se Rusiji produže sankcije zbog mešanja u sukob u Ukrajini i pozvao na jedinstvo u suprotstavljanju politici Moskve.

  Posle toga se oglasio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov koji je poručio da će Rusija odgovoriti principom reciprociteta, ako se pritisak zapadnih sankcija na nju pojača.

  „Što se tiče sankcija, Rusija je više puta naglasila da se zalaže za princip uzajamnosti i nijedan korak u sankcijama neće ostati bez odgovora“, rekao je Peskov.     

  Slično:

  Produžavanje sankcija Rusiji mazohizam Evrope
  EU za produžetak sankcija Rusiji do 2016.
  Lavrov: Ne razmišljamo o sankcijama
  Tagovi:
  sankcije Rusiji, kontrasankcije, sankcije, EU, Aleksej Uljukajev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga