10:18 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 360
  Pratite nas

  Komentarišući novu vojnu strategiju SAD, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da mu je žao što je ona usmerena na sukob s Rusijom. Peskov je dodao da će, iako je još rano govoriti o odgovarajućem ruskom dokumentu, Ruska Federacija odgovoriti na sve pretnje.

  Peskov je komentarisao novu vojnu strategiju SAD u onom delu koji se tiče Rusije kao države koja ne uvažava suverenitet svojih suseda i koja je spremna da primeni silu. 

  „Povodom toga može se izraziti žaljenje jer je koncepcija bezbednosti dokument koji važi na srednji i dugi rok i takve formulacije u dokumentu svedoče o konfrontacionom raspoloženju, bez ikakve objektivnosti prema našoj zemlji. Pritom, to se odnosi na dugoročnu perspektivu“, rekao je Peskov novinarima. 

  „To će, naravno, teško doprineti pokušajima da se naši bilateralni odnosi pokrenu ka normalizaciji, što je preko potrebno za zajedničku borbu s tekućim izazovima na koje pojedinačne zemlje ne mogu da odgovore“, dodao je Peskov. 

  Portparol ruskog predsednika je precizirao da je jedan od tih izazova delovanje Islamske države, kao i svi drugi vidovi terorizma i ekstremizma. 

  Odgovarajući na pitanje kako će SAD biti označene u odgovarajućem dokumentu Ruske Federacije koji se trenutno priprema Peskov je rekao da je još rano govoriti o tome. 

  „Sačekajmo da se taj dokument pojavi. Bezuslovno, sve pretnje nacionalnoj bezbednosti Rusije se uzimaju u obzir i obrađuju, i razmatraju se odgovarajuće kontramere“, naveo je Peskov. 


  Tagovi:
  ekstremizam, vojna strategija, terorizam, Islamska država, Dmitrij Peskov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga