02:45 29 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 421
  Pratite nas

  Status velike pomorske sile je velika odgovornost za Rusiju. Narednim generacijama treba predati savremenu i jaku ratnu flotu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na obeležavanju Dana Ratne mornarice zemlje.

  Ratna mornarica uspešno osigurava odbranu zemlje, štiti njene nacionalne interese, rekao je Vladimir Putin.

  „Siguran sam da svi koji služe u floti su beskrajno odani službi i otadžbini. Osećaj patriotizma je za vojne mornare svetost. On se prenosi sa kolena na koleno kao najviša moralna vrednost“, naglasio je šef ruske države.

  „Naša otadžbina se, zahvaljujući hrabrosti mornara i talentu brodograditelja, smelosti poznatih istraživača, pionira i pomorskih komandanata, učvrstila kao velika pomorska sila. Za nas je taj status velika odgovornost pred istorijom, pred našim precima koji su doneli pomorsku slavu Rusiji i naravno pred budućim generacijama kojima treba da predamo savremenu i jaku ratnu flotu“, naveo je Putin.

  On je naveo da je poslednjih godina urađeno mnogo: flota je ojačana novim vojnim i logističkim brodovima, zaranjaju nove strateške podmornice, razvija se pomorska avijacija i glavne baze flote. Putin je naglasio da se Ratna mornarica sa pravom smatra ponosom Rusije.

  Tagovi:
  Ratna mornarica RF, Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga