14:02 26 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1733
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas uverenje da će se teškoće u Ukrajini završiti, da će se ta zemlja udaljiti od „sramne“ prakse trenutne „prinudne uprave“, „stati na noge“ i zajedno s Rusijom graditi svoju budućnost.

  „Smatram da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, ne pravim razliku“, rekao je Putin na susretu sa predstavnicima nacionalnih udruženja tokom radne posete Krimu.

  „Ubeđen sam da će, bez obzira na sve teškoće sadašnjeg perioda, stanje u Ukrajini da se popravi, da će se Ukrajina pozitivno razvijati, udaljiti od sramne prakse koju vidimo danas, tačnije stavljanja čitave jedne ogromne evropske zemlje pod prinudnu upravu, u kojoj ključne pozicije u vladi i regionima zauzimaju strani državljani“, kazao je Putin.

  „Mislim da je to ponižavajuće za ukrajinski narod“, dodao je ruski predsednik komentarišući istupe ukrajinskih predstavnika na Krimu.

  Putin je naveo da su Ukrajinci treći po broju narod u Rusiji, posle Rusa i Tatara, i da ih ima tri miliona, od čega je ogromna većina muškaraca koji mogu da budu regrutovani.

  Ukrajinska vlada
  © AFP 2020 / GENYA SAVILOV

  „Jasno iz kog razloga su došli u Rusiju“, rekao je Putin.

  Na konstataciju predstavnika krimskih Ukrajinaca da je odluka o prisajedinjenju tog poluostrva Rusiji bila svestan izbor, između ostalog i Ukrajinaca, Putin je rekao da je to više puta i sam govorio javno.

  „Ukrajina će stati na noge i razvijaće se pozitivno, zajedno sa Rusijom gradiće svoju budućnost“, rekao je ruski predsednik.

  Tagovi:
  Ukrajinci, nacionalna udruženja, Vladimir Putin, Krim, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga