21:46 30 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 380
  Pratite nas

  Federalna migraciona služba (FMS) Rusije je zbog kršenja ruskog zakonodavstva izrekla privremenu zabranu ulaska u tu zemlju za milion i po stranih državljana, dok 500 stranaca više nikada neće moći da uđu na rusku teritoriju.

  Ta služba je saopštila da se migrantima koji su prekršili zakon zabrana ulaska u zemlju izriče na tri, pet ili deset godina.

  Ruski mediji su nedavno preneli izjavu načelnika FMS Konstantina Romodanovskog da je oko milion i po stranaca prekršilo migraciono zakonodavstvo, da je na deset godina zabranjen ulazak u Rusiju za 15.000 stranaca, a na pet za više od 90.000 njih.

  Prema podacima FMS-a na teritoriji Rusije nalazi se 2,7 miliona stranaca koji su u „rizičnoj grupi“ onih koji su premašili tromesečni boravak a bez radne dozvole.

  Prema proceduri, u nekim slučajevima sud donosi odluku o smeštanju stranaca koji podležu deportaciji u posebne ustanove. Prošle godine u njima je bilo smešteno približno 38.000 ljudi, od kojih je većina vraćena u zemlje porekla.

  Postoje slučajevi i bekstva iz tih ustanova za privremeni smeštaj, navodi agencija.

  „Svim strancima koji samovoljno napuste posebne ustanove FMS-a, ulazak u Rusiju se doživotno zabranjuje. Na današnji dan za približno 500 migranata-prestupnika ulazak u Rusiju zabranjen je zauvek“, navela je ta služba.

  Tagovi:
  stranci, granica, Federalna migraciona služba RF, Konstantin Romodanovski
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga