12:00 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 114
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su konsultacije sa Pentagonom oko letova nad Sirijom bile konstruktivne.

  Kako se navodi, razgovori specijalista iz ruskog Ministarstva odbrane i Pentagona oko bezbednosti letova nad Sirijom su bili profesionalni i konstruktivni. Detaljno su analizirani svi predlozi i ruske i američke strane koji su bili izloženi na prvoj konsultaciji održanoj 1. oktobra.

  Iz Ministarstva odbrane naglašavaju da je postignut progres koji se tiče dogovora oko bezbednosti letova vojne avijacije pri nanošenju vazdušnih udara po teroristima u Siriji. 

  I američko Ministarstvo odbrane je potvrdilo da su razgovori bili uspešni, kao i da je bilo reči o konkretnim procedurama koje se tiču bezbednosti.

  Dogovoreno je i da će uskoro biti održane još jedne konsultacije eksperata Rusije i SAD, ali tačno vreme još uvek nije precizirano.

  Prve konsultacije održane su 1. oktobra na inicijativu Pentagona. Cilj ovih razgovora je da se izbegne bilo koja mogućnost konfrontacije američke i ruske vojske tokom nanošenja vazdušnih udara po teroristima u Siriji. Amerika je pripremila dokument koji je načelno ruska strana podržala. U međuvremenu je i Rusija poslala Americi nacrt dokumenta o akcijama na nebu iznad Sirije, oko čega će verovatno biti reči na narednoj konsultaciji.

  Slično:

  Rusija uspostavila kontakt sa sirijskom opozicijom
  Rusija još jednom poziva na zajedničku borbu protiv terorizma
  Tagovi:
  konsultacije, borba protiv terorizma, letovi, bezbednost, Ministarstvo odbrane, SAD, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga