11:04 22 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 920
  Pratite nas

  Situacija u ruskoj ekonomiji biće stabilna, a dokaz tome je porast zlatnih rezervi, kao i visok nivo rezervnih državnih fondova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  Prema njegovim rečima, nevezano od trenutne situacije koja se tiče pada potražnje na ruskom tržištu, ekonomija će biti stabilna. „Centralna banka Rusije i vladine institucije tesno sarađuju kako bi se potražnja povećala i postala faktor koji bi obezbedio visok tempo razvitka ekonomije“, rekao je Putin.

  On je kazao da će Rusija nastaviti diversifikaciju ekonomije, s obzirom na to da je takva ekonomska politika dala određene rezultate i situacija više nije toliko loša. Prema ruskom predsedniku, deficit u budžetu se drži na niskom nivou, a uskoro će u potpunosti nestati. Istovremeno, ruske vlasti će se truditi da obezbede stabilnost inflacije.

  Kada je reč o deviznom poslovanju, Putin je rekao da Rusija ne namerava da napusti liberalni model koji zastupa već godinama. „Za investitore to znači da Rusija neće ograničavati protok deviznog kapitala“, dodao je on.

  „Ruska ekonomija će nastaviti da se pozitivno razvija“, zaključio je Putin.

  Tagovi:
  zlatne rezerve, stabilnost, ekonomija, budžet, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga