21:40 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  4194
  Pratite nas

  Resurse MIA „Rusija sevodnja“, uključujući sajt i servis za najnovije vestimu Sputnjika i RIA Novosti, napali su hakeri, saopštila je tehnička služba kompanije.

  Tokom napada su primećeni problemi sa pristupom punoj i mobilnoj verziji sajta. Specijalisti su uspeli da obezbede pristup vestima u servisu za klijente bez kašnjenja.

  Hakerski napad je izveden uz pomoć više zaraženih kompjutera, koji šalju zahteve na određene adrese na internetu, što dovodi do resetovanja i u određenim slučajevima do nedostupnosti resursa.

  Sajt RIA Novosti je više puta podvrgavan aktivnim napadima. U maju 2012. godine napadnut je sa skoro 2,5 hiljade aj-pi adresa. Ria.ru je tada bila privremeno prebačena na drugu verziju. U julu 2013. godine napadi na sajt su se ponavljali, vrhunac je bio broj zahteva na sajtu dostigao je 150 hiljada u minutu. Još jedan napad je zabeležen u avgustu 2014. godine, kada je prvo bio napadnut sajt „InoSMI“, a kada je taj napad bio neutralizovan, pokušali su da ometu i rad samog sajta RIA Novosti.

  Tagovi:
  sajber-napad, hakeri, Sputnjik, Sputnjik Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga