22:08 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 102
  Pratite nas

  Mnogo francuskih poslanika želelo bi da započne pregovore sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom po pitanju pronalaska rešenja za sirijsku krizu, izjavio je poslanik partije Republikanci i član komisije za spoljne poslove francuske Nacionalne skupštine Žak Mijar.

  Komentarišući susret sirijskog predsednika sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, Mijar je rekao da sličan susret sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom ne bi bio moguć, iako je za pronalazak političkog rešenja u Siriji neophodna pomoć Asada.

  „Veliki je broj poslanika koji žele da Francuska uvidi realno stanje situacije i započne pregovore sa trenutnim predsednikom Asadom“, rekao je Mijar i dodao da je  za političko rešenje neophodno da se u proces uključe sve strane konflikta, samim tim i Asad.

  Mijar je podsetio da je Rusija u više navrata isticala važnost pronalaska političkog rešenja krize u Siriji, kao i da je u taj proces neophodno uključiti Asada. Francuski političar ocenio je da je dolazak sirijskog predsednika u Moskvu doprineo tom procesu.

  „To ne znači da je trenutni režim u Damasku večan, jasno je da se stvari mogu promeniti. Međutim, ova poseta je dokaz da je neophodno pronaći političko rešenje. Upravo zato smatram da je to dobra stvar“, rekao je Mijar.

  Tagovi:
  pregovori o Siriji, Skupština, poslanici, Vladimir Putin, Bašar Asad, Sirija, Francuska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga