11:58 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 90
  Pratite nas

  Savet Federacije, Državna duma i predstavnici civilnog društva Rusije su na zajedničkoj sednici doneli odluku da se pooštre kaznene mere za podršku terorizma, ali i da se poveća nivo međunarodne saradnje sa svim zemljama i međunarodnim organizacijama koje su spremne da se bore protiv terorizma.

  U odluci se navodi da je neophodno pooštriti krivičnu odgovornost za podržavanje terorizma, a između ostalog za vrbovanje, agitaciju, propagandu, kao i finansiranje bilo koje terorističke organizacije.

  Takođe, svi učesnici zajedničke sednice saglasni su da treba da se poveća nivo bezbednosti građana Rusije za vreme organizacije masovnih događaja, u javnom prevozu i na drugim javnim mestima.

  Pored toga, na sednici je ocenjeno da je najvažnija stvar na dnevnom redu celokupne svetske zajednice formiranje široke međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma, o kojoj je ruski predsednik Vladimir Putin govorio još na Generalnoj skupštini UN.

  Uvođenje smrtne kazne preuranjeno

  Šef administracije ruskog predsednika Sergej Ivanov smatra da je uvođenje smrtne kazne preuranjeno i neprikladno.

  „Ukoliko se sprovede referendum, nema sumnje da će preko 90 odsto građana glasati da se ponovo uvede smrtna kazna“, rekao je Ivanov i precizirao da se radi uvođenju smrtne kazne generalno, ne samo u slučaju terorista.

  „Ne treba odluke donositi emotivno, već zdravorazumski. Lično smatram da je, ako razdvojimo emocije od zdravog razuma, odluka o uvođenju smrtne kazne u najmanju ruku preuranjena i neprikladna“, zaključio je on.

  Matvijenko: Formirati međunarodni tribunal za teroriste

  Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko ocenila je da je potrebno formirati međunarodni tribunal za teroriste.

  „U saradnji sa našim partnerima porebno je pristupiti formiranju međunarodnog tribunala kako bi se surovo kaznili teroristi koji su počinili teške zločine protiv čovečnosti“, rekla je Matvijenkova.


  Tagovi:
  podrška terorizmu, pooštravanje, krivična odgovornost, Državna duma Rusije, Savet federacije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga