19:04 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  5802
  Pratite nas

  Gubici koje su pretrpele Rusija i Francuska zbog terorističkih napada primoravaju nas da objedinimo napore u borbi protiv terora, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa francuskim kolegom Fransoa Olandom.

  „Mi tugujemo zajedno sa vama zbog žrtava u Francuskoj, kojih je, koliko mi je poznato bilo 130, dok je ranjeno 350 ljudi. Vi znate da je i Rusija pretrpela značajne gubitke zbog najgnusnijeg terorističkog napada na civilni avion. Sve nas to tera da objedinimo napore u borbi sa tim zlom“, rekao je Putin.

  Francuski predsednik Fransoa Oland, sa druge strane, ponovio je da je neophodno formirati široku i moćnu koaliciju za borbu protiv terorizma.

  „Upravo zato sam doputovao u Rusiju, kako bi se dogovorili kako da koordinišemo dalje korake za efikasnu borbu protiv zajedničkog neprijatelja“, rekao je on.

  Putin je potvrdio da se ruski i francuski stavovi po formiranju koalicije poklapaju.

  „Jasno nam je da veliku pažnju posvećujete formiranju široke antiterorističke koalicije. Vi znate i naš stav — mi smo spremni da sarađujemo. Štaviše, smatramo da je koalicija apsolutno neophodna“, rekao je Putin.

  Francuski predsednik Fransoa Oland doputovao je u Moskvu, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

  Tagovi:
  borba protiv terorizma, koalicija, Fransoa Oland, Vladimir Putin, Francuska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga