23:20 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 810
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu da otvori crnu kutiju ruskog vojnog aviona koji je oborila turska avijacija, ali isključivo u prisustvu međunarodnih stručnjaka.

  „Što se tiče crne kutije, sada ćemo je pogledati. Jesu li je otvarali?“, pitao je Putin na sastanku s ministrom odbrane. 

  „Molim vas da je još ne otvarate. Otvorite je samo zajedno s inostranim stručnjacima, sve treba pažljivo zabeležiti“, naložio je predsednik.

  Dešifrovanje podataka crne kutije bombardera Su-24 pomoći će da se odredi tačna putanja njegovog kretanja, gde se nalazio u momentu kada je srušen, gde mu je tačno nanet „izdajnički udarac“, izjavio je Putin. 

  „Koliko razumem, crna kutija će nam omogućiti da precizno sagledamo celu putanju kretanja Su-24 od trenutka njegovog poletanja do momenta kada je pao: brzina, visina, sva okretanja tokom leta“, rekao je Putin.

  Šojgu je ruskom predsedniku rekao da je ruska vojska aktivno radila na teritoriji na kojoj se nalaze borci koji su ubili ruskog pilota.

  „Zahvaljujući tom radu ove teritorije su oslobodile snage za specijalne operacije i specijalci sirijske armije za potragu za pilotima. Sirijska vojska je istražujući ovu teritoriju pronašla mesto na koje je pao naš avion“, rekao je Šojgu. 

  Prema rečima ministra, teroristi su energično bežali s ove teritorije. 

  „Ništa nisu uspeli da skinu s aviona i pronađena je crna kutija koju smo doneli, i ovde želim da vam je pokažem“, rekao je Šojgu. 

  Tagovi:
  međunarodni eksperti, crna kutija, incident sa Su-24, ruski avion su-24, Su-24, Sergej Šojgu, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga