03:27 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 412
  Pratite nas

  Proces otvaranja crne kutije bombardera Su-24, koji je oborila turska avijacija, protekao je u skladu sa svim međunarodnim pravilima i transparentno, izjavio je stručnjak iz SAD.

  Predsednik Međunarodnog društva istražitelja avijacionih događaja, Amerikanac Frank del Gandio, koji je prisustvovao otvaranju crne kutije ruskog vojnog aviona Su-24, izjavio je da nije imao nikakvih primedbi tokom rada.

  Pored njega, otvaranju crne kutije prisustvovao je i drugi međunarodni ekspert, potpredsednik ovog međunarodnog društva Ronald Šild. 

  „Potvrđujemo da je proces izveden profesionalno i da je bio potpuno transparentan i objektivan“, rekao je Gandio za RIA Novosti. 

  On je dodao da je crna kutija ozbiljno oštećena, ali da stručnjaci nisu imali zadatak da utvrđuju na koji način su oštećenja nastala. 

  Gandio je precizirao da je zahtev ruskih vlasti u njihovu organizaciju stigao 24. novembra. Suština tog zahteva bila je da se potvrdi da je otvaranje crne kutije obavljeno u skladu sa svim međunarodnim normama i potpuno otvoreno. 

  „Kutija je otvorena u laboratoriji Međudržavnog avijacionog komiteta – priznatoj međunarodnoj organizaciji za istraživanje avionskih nesreća“, objasnio je on. 

   

  Tagovi:
  dešifrovanje, međunarodni eksperti, incident sa Su-24, obaranje ruskog vojnog aviona, crna kutija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga