10:58 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 207
  Pratite nas

  Stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov izjavio je da je projekat „Severni tok 2“ komercijalan, a njegovi inicijatori su zapadno-evropske energetske kompanije, a ne Moskva.

  „Severni tok 2“ je komercijalni projekat čiji inicijator nije bila Rusija, čak ni „Gasprom“, već zapadno-evropske energetske kompanije“, rekao je Vladimir Čižov, komentarišući perspektive energetske saradnje Rusije i Evrope i mogućnosti Ukrajine da utiče na njih.

  On je izjavio da pošto je Evropska komisija presekla „Južni tok“ u jugoistočnoj Evropi, postavlja se pitanje, kako se to desilo da će se „Severni tok 2“ graditi uz „neprotivljenje Evropske komisije“.

  „Prirodno, tamo su videli dvostruke standarde. Međutim, EU je uvek bila puna dvostrukih standarda. Tako da, ostavimo to na njihovoj savesti. U svakom slučaju, cilj ’Severnog toka 2‘, kao i ’Severnog toka 1‘, kao i planiranih ’Južnog toka‘ i ’Turskog toka‘, čija sudbina je sada maglovita — svi oni su imali isti cilj jačanja energetske bezbednosti Evrope i neprekidnog snabdevanja energentima, u ovom slučaju gasom iz Rusije“, naglasio je Čižov.

   

  Tagovi:
  Severni tok 2
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga