02:14 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 681
  Pratite nas

  Eksplozije u Briselu i prošlogodišnji teroristički akti u Parizu planirani su iz jednog centra i nije isključeno da se u budućnosti nešto slično ponovi u drugim gradovima Evrope, smatra ruski senator Franc Klincevič.

  „Sve je skoro identično kao u Parizu. Ista taktika — težnja da se povredi što veći broj ljudi, pritom na raznim mestima, sejući masovnu paniku. Potpuno je očigledno da su obe operacije planirane iz jednog centra“, rekao je Klincevič, inače zamenik šefa komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost.

  Prema njegovim rečima, nije isključeno da su te dve operacije, „ma kako to užasno zvučalo, svojevrsne probe“.

  „Podsetiću da će na leto Francuska biti domaćin Evropskog fudbalskog šampionata“. Rekao je Klincevič.

  Po njegovom mišljenju, ono što se dogodilo pokazuje da svet nije u stanju da se efikasno suprotstavi terorističkoj pretnji.

  „U najmanju ruku, potreban je principijelno novi nivo koordinacije aktivnosti. Rusija je sa spremna na to. Spremni smo da podelimo svoje iskustvo u borbi protiv terorizma“, naveo je senator.

  On je okarakterisao teroristički akt u Briselu kao „masovni napad na Evropu“, dodavši da se čovečanstvo suočilo sa „strašnom i pritom dobro organizovanom silom koja ni od čega ne preza“.

  Tagovi:
  Brisel, senator, Franc Klincevič
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga