08:17 02 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3450
  Pratite nas

  Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je na šta je mislio pod „virusom putinofobije“ u izveštajima svetskih medija o istrazi o ofšor kompanijama: u tim dokumentima Rusija se nigde ne pominje, ali upravo su se na nju svetski mediji usredsredili.

  „Tamo se zaista nalazi mnogo informacija i o ostalim političarima i predstavnicima drugih profesionalnih struktura i vezanih za predsednike država i vlada ostalih zemalja. Ali niko ne može da ospori činjenicu da su svetski mediji, kako elektronski tako i štampani, na neobjašnjiv način bili fokusirani na Rusiju i ruskog predsednika. Upravo o tome smo mislili kada smo govorili o takvom bacilu ’putinofobije‘ koji je pogodio mnoge na Zapadu“, rekao je Peskov. 

  Peskov je naglasio da se u samim dokumentima ne pominje ime Putina.

  Kada smo koristili fraze „falsifikovano“ i „fabrikovano“, imali smo u vidu da je sve bilo umotano u „putinofobiju“ pod nečijim rukovodstvom, izjavio je on.

  On je dodao da se ne radi o nepristrasnom snabdevanju informacijama i podsetio da ofšor računi nisu nelegalni.

  „Preduzetnici ne narušavaju zakone time što koriste ofšor račune i ofšor kompanije. To je ekonomska stvarnost i ekonomska praksa… U Rusiji ofšor računi za preduzetnike nisu zabranjeni“, izjavio je Peskov.

  „I zašto se pominje Putin? A sve se predstavlja samo kroz prizmu Putina“, rekao je Peskov.

  U tome i jeste neprofesionalizam i taj sam informacioni napad na koji je upozoravao Kremlj, zaključio je Peskov.   

  Tagovi:
  putinofobija, panama pejpers, Peskov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga