10:20 03 April 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 260
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ponosan na svoje prijatelje, među njima i na violončelistu Sergeja Roldugina, čije se ime pominje u takozvanim „Panamskim papirima“ o poslovanju u ofšor zoni.

  Što se tiče Sergeja Pavloviča Roldugina, to je veoma kreativna osoba koja, kako je rekao Putin, kao i veliki broj ostalih kreativnih ljudi pokušava da se bavi biznisom.

  „Ali, kakvim biznisom. On je manjinski akcionar u jednoj od naših kompanija i tu zarađuje neki novac, ali to svakako nisu milijarde dolara, gluposti, ništa slično“, rekao je Putin u Sankt Peterburgu, gde je učestvovao u radu Medija foruma „Istina i pravda“.

  Ruski predsednik kaže da Roldugin „nije tamo neki muzičar već zaslužni umetnik Rusije, sjajan muzičar“.

  „Mislim da je jedan od najboljih u zemlji“, rekao je Putin, podsećajući da je u različitim periodima bio član žirija na Međunarodnom takmičenju „Čajkovski“, sarađivao sa Gergijevim, bio rektor peterburškog Konzervatorijuma.

  „Ponosan sam na ljude poput Sergeja Pavloviča (Roldugina) — i uopšte sve svoje prijatelje. Skoro sav novac koji je zaradio dao je za nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih u Rusiju. Skupe stvari. Uvek je za pohvalu kada neko radi nešto slično. Znam i to da se on već nekoliko meseci bavi raspoređivanjem tih muzičkih instrumenata u javne institucije“, rekao je ruski predsednik.

  Napomenuo je i da Roldugin dugi niz godina radi na organizaciji koncerata, promociji ruske kulture u inostranstvu, finansirajući to svojim novcem.

  „Bilo bi bolje da imamo više takvih ljudi. Ja sam ponosan što imam takve prijatelje“, naglasio je Putin.

  Ime Roldugina se pominje među prijateljima ruskog predsednika koji su se našli na spisku advokatske kancelarije „Monsak Fonseka“ iz Paname u vezi sa poslovanjem u ofšor zoni.

  Slično:

  Mora da se umre i da se plati porez
  Vikiliks: SAD sponzorisale panamski skandal, cilj su Rusija i Putin
  Kud se dede Putinovo blago
  Peskov objasnio — šta je „virus putinofobije“
  Tagovi:
  panama pejpers, prijatelj, afera, Sergej Roldugin, Vladimir Putin, Panama
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga