02:43 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 06
  Pratite nas

  Borci DAEŠ-a i Nusra fronta nastavljaju sa oružanim provokacijama u Siriji napadajući civile i položaje sirijske vojske, saopštio je ruski Centar za primirje u toj zemlji.

  Najviše provokacija zabeleženo je u okolini grada Alepa, a borci Nusra fronta pokušali su da zauzmu mesto Handrat kao i četvrt Šeik Maksud.

  Pored toga, prema informacijama koje je Centar dobio od lokalnog stanovništva, u mestima severno od Alepa nalazi se preko hiljadu terorista Nusra fronta, a pored njih tamo je i 7 tenkova i 24 automobila sa ugrađenim mitraljezima.

  Oni su, naime, šest puta iz tih naseljenih mesta otvarali minobacačku vatru na selo Handrat, zbog čega je poginulo dvoje ljudi, a ranjeno šest, dodaje Centar.

  Kada je reč o kršenju primirja, navodi se da su ukupno zabeležena četiri slučaja, od čega su dva u provinciji Latakija, a po jedan u Homsu i Hami.

  Radi se o borcima Dejš el islama, koji su napali grad Tejr Malu, kao i o Sirijskoj slobodnoj armiji, koja je granatirala položaje snaga pod kontrolom sirijskog predsednika Bašara el Asada.

  Istovremeno, ruski Centar za primirje navodi da je ruska vojska isporučila 15 tona humanitarne pomoći na aerodrom u Hmejmimu, odakle će se ti proizvodi konvojima prebaciti sirijskim građanima.

  Tagovi:
  DAEŠ, Nusra front, provokacije, Ruski Centar za primirje u Siriji, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga