13:51 27 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2126
  Pratite nas

  Komandant NATO-a u Evropi Filip Bridlav izjavio je da se ruska vojska razvija, obučava i adaptira u skladu sa savremenim potrebama.

  U intervjuu za Volstrit džurnal predstavnik Alijanse general Filip Bridlav smatra da, ako je gruzijska vojska 2008. godine „uspela da dovede rusku vojsku u težak položaj, događaji iz 2014. godine na Krimu su pokazali da su Oružane snage Rusije imale velike promene.

  „Mislim da bi reč ’iznenađenje‘ bila suviše jaka, ali je očigledno da je Rusija radikalno poboljšala svoju vojsku“, smatra komandant.

  „Ne treba da predstavljamo to kao rast od tri metra, ako budemo precenjivali, izgubićemo poverenje u sebe. Međutim, dva metra tačno ima“, nastavio je vojni zvaničnik.

  Bridlav je takođe dodao da „Rusi ne prihvataju pravila koja su propisana (nakon Hladnog rata)“ i žele da se sa njima razgovara kao sa jednakima.

  Volstrit džurnal smatra da je upravo Bridlav jedan od glavnih konstruktora američkog odgovora na akcije Rusije, koje navodno prete Evropi. On je autor, između ostalog, mehanizma jačanja istočnoevropskog oboda NATO-a, uključujući povećanje broja vojnika i tehnike u zemljama Baltika i istočne Evrope.

  Ovog meseca će Bridlava na mestu glavnog komandanta ujedinjenih snaga NATO-a u Evropi zameniti general Kertis Skaparoti.

   

  Tagovi:
  NATO
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga