15:33 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2010
  Pratite nas

  Nemačka je insistirala na održavanju naredne sednice Saveta Rusija–NATO u junu na nivou ambasadora, objavio je MIP Nemačke na svojoj stranici na Fejsbuku.

  „Već u junu će  ruska strana biti pozvana na narednu sednicu Saveta Rusija–NATO na nivou ambasadora. Na tome je insistirao ministar inostranih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer na sastanku ministara inostranih poslova NATO-a“, saopštio je MIP.

  „Dokazano je da je na prvoj sednici Saveta Rusija–NATO 20. aprila bila stvorena atmosfera dijaloga u kojoj problemi nisu bili rešeni, ali je barem došlo do razmene mišljenja o percepciji problema… To je potrebno u kontekstu predstojećeg samita NATO-a u Varšavi za sedam nedelja“, citira MIP Štajnmajerove reči.

  O tome je govorio Štajnmajer tokom večere uoči završetka prvog dana sastanka ministara inostranih poslova zemalja NATO-a u Briselu, izjavio je da je potrebno, bez obzira na sve protivrečnosti i različitosti, objasniti Rusiji one odluke koje bi trebalo da budu donete na predstojećem samitu NATO-a u Varšavi, saopštila je televizija Dojče vele.    

  Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je na reči Jensa Stoltenberga da je NATO postigao široku saglasnost da treba održati još jedan sastanak sa Rusijom pre nego što se lideri NATO budu sastali u Varšavi, da je trebalo prvo razgovarati sa Moskvom, pa tek onda sazivati sednicu Saveta Rusija–NATO.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga