06:45 05 April 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 011
  Pratite nas

  Teroristička organizacija Nusra front, koja je aktivna u sirijskim provincijama Alep i Idlib, predstavlja direktnu smetnju kako bi se režim prekida vatre proširio u severnim delovima Sirije, izjavio je načelnik uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj.

  Ta teroristička organizacija, kako je rekao, nastavlja da dobija pomoć iz Turske, što omogućava teroristima da nastavljaju sa provokacijama, koja su uglavnom fokusirana na gradove Damask i Alep.

  Kada je reč o zonama razgraničenja u Siriji, odnosno o razlikovanju onih zona koje kontrolišu teroristi od zona koje su u rukama „umerene opozicije“, Rudskoj je upozorio da te teritorije još uvek nisu utvrđene uprkos dogovoru koji je postignut između Moskve i Vašingtona, što onemogućava sprovođenje efikasne borbe protiv Nusra fronta.

  Kada je reč o napadima, Rusija se u proteklih mesec dana fokusirala da izvodi vazdušne udare po objektima ilegalne proizvodnje nafte, kao i na sredstva preko kojih se ta nafta prebacuje u Tursku, rekao je Rudskoj.

  Pored toga, dodao je on, na relaciji Moskva-Vašington postoji jasno razumevanje da je neophodno uticati na ekonomski potencijal terorističkih organizacija DAEŠ-a i Nusra fronta.

  Sa druge strane, Turska nastavlja da granatira kurdska naseljena mesta i pozicije ustanika u Siriji, a to je takođe poznato i svim našim partnerima, istakao je on.

  Tagovi:
  proizvodnja nafte, napadi, bombardovanje, Sergej Rudskoj, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga