04:57 24 Oktobar 2019
Slušajte Sputnik
  Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Grčke Aleksis Cipras tokom sastanka u Atini.

  Rusija i Grčka se razumeju u mnogim pitanjima

  © EPA / Orestis Panagiotou
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 150
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da su pregovori sa grčkim vlastima tokom njegove posete Atini dokazali da se te dve zemlje razumeju u mnogim pitanjima, kao i da Rusija veoma ceni nivo partnerstva koje otvara veliki potencijal za jačanje uzajamnih ekonomskih i humanitarnih veza.

  „Rezultat moje posete je veoma pozitivan. Sve je proteklo u atmosferi poverenja, uprkos veoma zgusnutom rasporedu. Razgovori sa grčkim zvaničnicima pokazali su da se Rusija i Grčka razumeju u mnogim pitanjima, a najvažnije da se razgovori ne odvijaju samo na nivou partnera već na osnovu viševekovnog prijateljstva, posebno ako se uzme u obzir duboka veza koja spaja grčki i ruski narod“, istakao je on.

  Prema njegovim rečima, trenutni odnosi izmešu Rusije i Grčke bazirani su na pragmatizmu i poverenju.

  „Veoma cenimo nivo partnerstva koji smo uspeli da postignemo i delimo ubeđenje da postoji potencijal za jačanje ekonomskih i humanitarnih veza“, naglasio je on.

  Predsednik Rusije je izrazio uverenje da će njegova poseta Grčkoj poslužiti kao podsticaj za nastavak jačanja međusobnog razumevanja i poverenja i poželeo grčkom narodu sreću i blagostanje.

  Tagovi:
  partnerstvo, saradnja, Vladimir Putin, Grčka, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga