09:51 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Piše
  60124
  Pratite nas

  Društvene mreže su se zapalile nakon što je ukrajinski stručnjak za reanimaciju Aleksandar Černov u intervjuu za jednu lokalnu televiziju izneo šokantne detalje o tome kako je planski na operacionom stolu ubijao „neprijateljske pacijente — teroriste i separatiste iz Donbasa“.

  ​Ukrajinski „doktor Mengele“ je hladnokrvnog izraza lica pričao da je za ubijanje koristio standardna sredstva za reanimaciju, ali u smrtonosnim dozama.

  „Na prvi pogled to je izgledalo kao srčani udar, moždani napad ili nešto nejasno. Samo skupa i detaljna ekspertiza mogla bi da otkrije pravi uzrok smrti“, rekao je Černov, koji sebe ne smatra ubicom.

  Kroz ruke Černova prošlo je 17 ustanika iz Donbasa, pri čemu su većina njih (15), po njegovim rečima, bili građani Ukrajine.

  Černov, koji je radio u gradu Jenakijevo u Donbasu, naveo je da je sve lične podatke i dijagnoze pacijenata slao elektronskom poštom i Skajpom Službi bezbednosti Ukrajine.

  „Mnoge moje kolege, nažalost, smatraju da je lekar osoba izvan politike. Ali ja ih uveravam da Hipokratova zakletva ne oslobađa od odgovornosti za pomaganje neprijatelju“, dodao je on.

  Doktor-ubica, simpatizer kijevskih vlasti, dao je intervju uoči Dana medicinskih radnika u Ukrajini i pozivao je sve svoje ukrajinske kolege koje su ostale da rade u Donjeckoj Narodnoj Republici da „nastave i da razvijaju njegove metode rada“.

  Ukrajinski „Mengele“ sve ono što je učinio smatra „herojskim i patriotskim činom“.

  ​Černov je nakon napuštanja Donbasa nastavio lekarsku praksu na teritoriji pod kontrolom Kijeva, a posvećen je i pisanju blogova u kojima se raduje smrti civila u Donbasu i uživa u „popularnosti“ među ukrajinskim „patriotama“ i nacionalistima, koji mu pružaju moralnu podršku.

  Šokantno otkriće izazvalo je buru negodovanja na društvenim mrežama. Kijevske vlasti ćute, nadležni ne reaguju.

   

  Tagovi:
  pacijenti, ubijanje, lekar, Aleksandar Černov, Ukrajina, Donbas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga