02:44 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 160
  Pratite nas

  Predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin komentarisao je mogućnost pozivanja američkih posmatrača na parlamentarne izbore u Rusiji. On je rekao da ne postoje nikakve tajne, ali pitanje prijema posmatrača treba posmatrati u kontekstu reciprociteta.

  Centralna izborna komisija Rusije planira da na ličnoj osnovi pozove kolege iz SAD kao međunarodne posmatrače na izborima za Dumu 18. septembra, a nije isključeno ni učešće predstavnika ruske Komisije kao posmatrača na novembarskim predsedničkim izborima u SAD, izjavio je član Komisije Vasilij Lihačov.

  „Nemamo nikakve tajne, ali bismo u svojstvu posmatrača želeli da vidimo jednostavno pristojne i poštene ljude“, odgovorio je Nariškin novinarima na pitanje o mogućnosti pozivanja predstavnika SAD u svojstvu posmatrača na parlamentarnim izborima.

  „Jasno je da u SAD postoje pristojni i pošteni ljudi, uključujući i među poslanicima, ali bi se time trebalo pozabaviti“, izjavio je Nariškin.

  Prema njegovim rečima, to bi trebalo da bude dvosmerni proces.

  „Iako je teško zamisliti, možete se prisetiti epizode sa ranije održanih izbora u SAD, kada je došlo do toga da je državni tužilac izjavio da ako priđete na bliže od 20 metara biračkom mestu, on će vas uhapsiti. Naravno, ovde mora postojati reciprocitet“, dodao je Nariškin.

  Slično:

  Mogu li Rusija i NATO da zakopaju „ratne sekire“
  Američki senator: Odnosi Turske s Rusijom neće uticati na saradnju sa SAD
  Tagovi:
  posmatrači, Nariškin, Duma, izbori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga