08:13 22 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 260
  Pratite nas

  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je nakon napada u Nici da međunarodna zajednica treba zajednički da reaguje na ovakve izazove: teroristi razumeju samo silu i silu treba primeniti.

  Medvedev je izjavio saučešće rođacima poginulih u terorističkom napadu u Nici.

  „Terorizam, kao što je poznato, nema granice i zajednički je izazov i za Evropu i za Aziju. U ovom trenutku je, nažalost, 80 poginulih, među kojima su deca i veliki broj turista. Prema izveštajima medija, među mrtvima ima građana Evropske unije i Rusije. To je izuzetno tužan događaj.“

  „Mi smo dužni da zajedno tražimo zajedničke odgovore na ovakve izazove, da pokažemo solidarnost i preduzmemo sve što je u našoj moći da bismo se borili protiv terorizma. Tim pre što teroristi i njihovi sponzori razumeju samo silu, pa i mi treba da je upotrebimo“, izjavio je ruski premijer govoreći na plenarnoj sednici foruma „Evropa—Azija“, koja je otvorena u petak u glavnom gradu Mongolije.

  U četvrtak uveče vozač kamiona udario je u masu ljudi koja se okupila na obali u Nici da bi posmatrala vatromet povodom Dana pada Bastilje. Snage policije su ga likvidirale. U napadu je poginulo 84 osobe. Predsednik Francuske nazvao je ovaj incident terorističkim napadom.

   

  Tagovi:
  Nica, reakcije, teroristički napad, Medvedev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga