21:39 01 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  192
  Pratite nas

  Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah na ceremoniji otvaranja 129. sednice MOK-a izjavio je da je odluka da se dozvoli ruskim sportistima da učestvuju na Olimpijskim igrama 2016. godina u Rio de Žaneiru zasnovana na principu pravičnosti, koji ne treba da ima ništa zajedničko sa politikom.

  „Što se tiče pitanja učešća ruskih sportista na ovim Olimpijskim igrama, doneli smo nekoliko odluka. Zbog ozbiljnosti optužbi nismo mogli da primenimo princip pretpostavke nevinosti prema ruskim sportistima. Međutim, sa druge strane, nismo ih mogli lišiti prava da dokažu svoju nevinost“, rekao je Tomas Bah.

  „Ne možeš kazniti čoveka za prekršaje njegovih vlasti, ako on nije umešan u to. Taj princip smo primenili. To je pravedno, a pravda treba da bude nezavisna od politike“, naglasio je Bah.

  „Odluka izvršnog komiteta MOK je bila jednoglasna i zasnivala se na odluku Olimpijskog samita koju su podržale sve zainteresovane strane“, dodao je on.

  U Rio de Žaneiru se od 2. do 4. avgusta 2016. godine održava 129. sednica MOK-a uoči Olimpijskih igara koje će početi 5. avgusta.

  Tagovi:
  Međunarodni olimpijski komitet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga