22:43 25 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 450
  Pratite nas

  Izjave Vašingtona da Rusija slanjem humanitarne pomoći u Alep sprovodi svojevrsnu proveru sopstvenih operacija u Siriji, kao i da je u pitanju najobičnija ucena, Moskva smatra neprihvatljivim, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

  „Signali iz Vašingtona da Rusija sprovodi nekakvu proveru, kao i da će u narednih nekoliko dana sve u Alepu biti rešeno, predstavljaju ton ultimatuma što je apsolutno neprihvatljivo. Smatram to najobičnijom ucenom, karakterističnom za Amerikance, odnosno pokušajem da se političkim putem ispune ciljevi na koje su se obavezali, a nisu ih rešili već dugo vremena“, rekao je on.

  Istovremeno, Rjabkov je naglasio da se Rusija uoči početka humanitarne operacije u Alepu obratila SAD kako bi zajednički rešili taj problem, dodajući da taj poziv i dalje ostaje na snazi.

  „Naš poziv i dalje važi. Pozivamo sve snage koje žele da olakšaju humanitarnu situaciju u Alepu da nam se pridruže. Počeli smo od Amerikanaca“, rekao je on.

  Prema njegovim rečima, praksu uspostavljanja takozvanih humanitarnih koridora, preko kojih se izvlače civili i teroristi koji su se predali, Amerika je u velikoj meri koristila u Iraku, a sada isti taj Vašington govori da se to tako ne radi.

  „Zašto se to tako ne radi kada je u pitanju Sirija? Možda zbog toga što sirijske vlasti pokušavaju da razvoje teroriste od umerene opozicije, odnosno zbog toga što se sada dešava ono što Vašington nije bio u stanju da uradi uprkos obećanjima koja su nam dali“, istakao je Rjabkov.

  On je pozvao američke zvaničnike da objektivno ocene sve što je postignuto u Siriji, a da uvredljive izjave ostave po strani.

   

  Tagovi:
  humanitarna operacija, izjave, neprihvatljivo, Sergej Rjabkov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga