19:30 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1446
  Pratite nas

  Srbija nije uspela da se plasira u finale na Tenkovskom biatlonu u okviru Međunarodnih vojnih igara u Rusiji, ali je zauzela peto mesto u konkurenciji od 18 ekipa.

  Polufinalna grupa u kojoj se takmičila Srbija bila je jedna od najtežih, s obzirom da su preostala tri tima bila iz Indije, Azerbejdžana i Rusije.

  Potpukovnik Saša Todorov, rukovodilac priprema za Tenkovski biatlon, za Sputnjik kaže da je ove godine broj zemalja koje su učestvovale u takmičenju povećan na 18, a samim tim je i konkurencija bila daleko veća.

  „Rusija, Belorusija i Kina, koje su i prošle u finale, su na takmičenje došli sa svojom tehnikom, što im je dalo mnogo veću prednost. Međutim, uspeli smo da budemo ispred Indije, Azerbejdžana i Jermenije, što je za nas veoma veliki uspeh.“

  Todorov neuspeh srpske ekipe objašnjava neispravnošću tenka. Naime, protivavionski mitraljez nije radio, a diskutabilno je bilo i šta se dešavalo sa samim topom, tako da je uspeh ostvaren tek nakon što je naša ekipa uspela da zameni tenk.

  U finale su prošli Rusija, Belorusija, Kina i Kazahstan, a Todorov prednost daje domaćinu.

  Kada je reč o narednim takmičenjima, srpski tenkisti obećavaju bolji rezultat, „jer sada već govorimo o tradicionalnom učešću srpske ekipe na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji“.

   

  Tagovi:
  Međunarodne vojne igre, tenkovski bijatlon, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga