17:08 02 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 813
  Pratite nas

  Lovci-presretači MiG-31 i bombarderi Su-24, koji se nalaze na aerodromu Sokol u Permskom kraju, u okviru iznenadne provere su premešteni na aerodrome Južnog vojnog okruga, saopštila je u petak pres-služba Centralnog vojnog okruga.

  U Vojsci Rusije 25. avgusta počela je iznenadna provera borbene i mobilizacione gotovosti snaga Južnog i delova snaga i sredstava Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, Severne flote, Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga i komande vazdušno-desantnih jedinica.

  „Posade lovaca-presretača MiG-31 i bombardera Su-24 iz sastava operativno-taktičke avijacije Centralnog vojnog okruga poletele su s aerodroma Sokol (Permski kraj) na operativne aerodrome Južnog vojnog okruga u okviru iznenadne provere borbene gotovosti“, navedeno je u saopštenju. 

  U pres-službi su naveli da su uprava ruske avijacije i protivvazdušne odbrane, kao i niz vojnih jedinica i odreda koji ulaze u njen sastav, podignuti su na najviši stepen borbene gotovosti.

  Iznenadna provera sprovodi se u okviru priprema za sprovođenje strateške vojne vežbe „Kavkaz 2016“. 

  Praktična dejstva vojske će se izvoditi na zajedničkim vojnim poligonima, kao i u vodama Crnog i Kaspijskog mora. Provera će trajati do 31. avgusta.

   

  Tagovi:
  vojne vežbe, provera borbene gotovosti, Su-24, MiG-31, Vojska Rusije, avijacija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga