14:35 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3113
  Pratite nas

  Pentagon nema nikakve činjenice koje bi potvrdile da je Rusija umešana u napad na humanitarni konvoj u blizini sirijskog grada Alep, međutim, smatra je odgovornom, izjavio je načelnik Združenog komiteta oružanih snaga SAD Džozef Danford.

  „Ne raspolažemo činjenicama, međutim, poznato nam je da su dva ruska aviona bili u blizini mesta gde je napad bio sproveden. Mislim da su oni mogli da budu počinioci. Takođe, poznato nam je da su se u neposrednoj blizini nalazili i sirijski avioni. Ne mogu tačno da kažem da je to bila Rusija, međutim, znamo da su konvoj gađali ili Rusi ili Sirijci“, rekao je on.

  Rusija je odbacila sve navode o tome da je umešana u napad na humanitarni konvoj, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio ih je kao neosnovane.

  Istovremeno, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u vreme napada u blizini Alepa primećen američki napadački dron. Tu informaciju Pentagon je odbacio.

  Pored toga, Moskva je u više navrata saopštavala da se prilikom odabira meta vazdušnih gađanja koriste proverene informacije i tek nakon detaljne analize se izdaje naređenje da određena lokacija bude bombardovana.

   

  Tagovi:
  humanitarni konvoj, bombardovanje, Džozef Danford, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga