23:37 13 Decembar 2019
Slušajte Sputnik
  Vjačeslav Volodin i Vladimir Putin

  Putin: SSSR nije trebalo razbijati (video)

  © Sputnik / Mihail Klimentjev
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1541
  Pratite nas

  Predsednik Rusija Vladimir Putin je izjavio da SSSR nije trebalo razbijati. Po njegovim rečima, trebalo je ići putem demokratskih promena. Međutim, Komunistička partija je promovisala destruktivne ideje za zemlju, izjavio je ruski predsednik na sastanku sa rukovodiocima političkih partija u Kremlju.

  „Znate moj stav o Sovjetskom Savezu. Nije bilo potrebno to raditi. Mogao se demokratski transformisati. Međutim, želim da skrenem pažnju na to da se na čelu naše bivše domovine, SSSR, nalazila Komunistička partija. Ne neka druga koja je promovisala nacionalizam ili neke druge destruktivne ideje koje su pogubne za svaku državu“, naglasio je Putin.

  Putin je i ranije kritikovao ekonomsku politiku SSSR-a, ali je pozvao da se istorija proučava, bez beljenja ili ocrnjavanja. Pritom, Putin je izjavio da su Lenjin i njegovi saveznici „stavili atomsku bombu pod zgradu koja se zove Rusija i koja je potom eksplodirala“. Predsednik je podsetio da su Lenjin i Staljin imali nesuglasice povodom  izgradnje nove države. Na kraju je bila izgrađena sa mogućnošću izlaska njenih članica iz sastava države.

  Putin predložio Vjačeslava Volodina za predsednika Državne dume    

  Za predsednika Državne dume Vladimir Putin je predložio Vjačeslava Volodina, prvog zamenika šefa administracije predsednika Rusije.

  „Smatram da on zna šta je skupštinski posao. Sam je bio poslanik dugo i, pošto je bio u administraciji predsednika, održavao je direktni kontakt sa poslaničkim korpusom, sa liderima partija, partijama, to je ulazilo u krug njegovih profesionalnih obaveza. Nadam se da će mu sve to pomoći da radi i unutar Donjeg doma Parlamenta, ako ga, naravno, poslanici izaberu“, rekao je šef ruske države na sastanku sa liderima parlamentarnih partija.

  Volodin će na tom mestu zameniti Sergeja Nariškina, koga je Putin imenovao za direktora ruske spoljne obaveštajne službe SVR.    

  Tagovi:
  Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga