06:48 03 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2111
  Pratite nas

  Korist od nedostatka želje Vašingtona da sarađuje sa Rusijom oko Sirije imaju isključivo teroristi, dok je Rusija učinila sve što je u njenoj moći kako bi uspostavila partnerstvo sa SAD u borbi protiv terorizma u toj zemlji, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

  On je nastupajući na Forumu za bezbednost u Pekingu izrazio žaljenje što su SAD izašle iz sporazuma sa Moskvom o Siriji, koji je sa velikim poteškoćama usaglašen na nivou šefova diplomatija dveju zemalja još početkom septembra.

  Alep, Sirija
  © Sputnik / Mihail Voskresenskiй

  „Amerikanci su odbili da razdvoje opoziciju od terorista Nusra fronta, ali i da pruže pomoć kada je reč o oslobađanju puta Kastelo — najvažnijeg puta za dostavljanje humanitarne pomoći u Alep. Time je Vašington izvojevao Pirovu pobedu obustavivši dijalog sa Rusijom“, istakao je Antonov.

  On je dodao da Rusija ne može da poveruje da je Vašington odlučio da se ne bavi diplomatijom već da se usredsredi na vojno rešenje za Siriju — od sličnih destruktivnih poteza Vašingtona korist imaju isključivo teroristi.

  Antonov je takođe rekao da je Rusija spremna da razvija dijalog sa SAD, međutim isključivo pod ravnopravnim uslovima i uz uzajamno poštovanje, a radiće i na daljoj saradnji sa međunarodnom zajednicom, UN i Savetom bezbednosti.

  Tagovi:
  sirijski konflikt, saradnja, Anatolij Antonov, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga