03:43 04 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 260
  Pratite nas

  London nema dokaze o vazdušnim napadima ruske avijacije na civile u Siriji, budući da nikakvog odgovora od strane tamošnjeg Ministarstva inostranih poslova nije bilo na zahtev ruske ambasade da ti dokazi budu predstavljeni, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko.

  „S obzirom da nikakvi dokazi nisu predstavljeni, sve optužbe britanskih parlamentaraca da je Rusija gađala civile u Siriji mi percipiramo kao drsku laž sa ciljem da se zaštiti teroristička organizacija Nusra front, kao i britanski vojni kontingent koji se nalazi u toj zemlji“, rekao je on.

  Ambasador je takođe istakao da je ruska vojska zatražila od Velike Britanije da predoči informaciju o pozicijama britanskih vojnika u Siriji, kako bi se izbegle eventualne žrtve prilikom ruskih vazdušnih napada na položaje terorista, ali, kako je rekao, nikakvog odgovora nije bilo.

  Rusija je u više navrata saopštavala da se prilikom izbora ciljeva za bombardovanje detaljno proveravaju sve raspoložive informacije, nakon čega se donosi odluka o vazdušnom napadu.

  Do sada nijedna strana nije predstavila nikakve dokaze o tome da je Rusija gađala bilo kakve civilne objekte u Siriji.

  Tagovi:
  sirijski konflikt, dokazi, civili, bombardovanje, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga