05:24 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1501
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je da postoji velika mogućnost da ga je u detinjstvu krstio otac patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila.

  „Krstili su me krajem 1952. godine, mama mi je pričala kako je to izgledalo. Krstili su me u tajnosti od oca, s obzirom da je bio član Komunističke partije. Ne znam koliko je ta tajna bila ozbiljna, ali u svakom slučaju tako su mi ispričali kad sam porastao“, rekao je ruski predsednik u filmu „Patrijarh“.

  On je dodao da su ga krstili u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Sankt Peterburgu, tadašnjem Lenjingradu.

  „Otac koji je tada služio u tom hramu je predložio da me nazovu Mihail. Rekao je da se baš tog dana slavio Sveti Mihailo, te da je to dan anđela, kao i da se on sam zvao Mihail. Mama mu se izvinila, ali je htela da me nazove u čast svog oca. Sveštenik se složio, a mama mi je o njemu ispričala kako je bio dobar i veoma miran čovek“, ispričao je ruski predsednik.

  Takođe, nastavio je Putin, u razgovoru sa patrijarhom Kirilom ispostavilo se da je njegov otac pedesetih godina služio upravo u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Lenjingradu, te da se zvao Mihail.

  „Znate šta, izgleda da je Vaš otac mene krstio“, poručio je Putin ruskom patrijarhu.

   

  Tagovi:
  krštenje, Patrijarh Kiril, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga