19:18 27 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 30
  Pratite nas

  Rusija i Turska imaju sve mogućnosti za jačanje saradnje u ekonomskoj i humanitarnoj sferi i za realizaciju velikih zajedničkih projekata, rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku sa svojim turskim kolegom Binalijem Jildirimom.

  „Imamo priliku za jačanje i realizaciju velikih zajedničkih projekata. Njih je mnogo i zadatak ovog sastanka je da se pruži dodatni podsticaj ekonomskoj, investicionoj i humanitarnoj saradnji“, rekao je Medvedev.

  On je istakao da mu je drago zbog ličnog poznanstva sa predsednikom Vlade Turske.

  „Ovo je prvi susret gospodina premijera Turske Jildirima i mene i uopšte prvi sastanak predsednika vlada u poslednjih nekoliko godina, s obzirom na težak period u odnosima“, rekao je ruski premijer.

  Medvedev je dodao da očekuje da tokom razgovora dve strane razmotre sva glavna trgovinska, ekonomska i humanitarna pitanja koja su na dnevnom redu.

  „Imamo veoma veliki obim trgovinskih veza sa Turskom, ali iz različitih objektivnih i subjektivnih razloga, te trgovinske veze su sada smanjene“, rekao je ruski premijer.

  Sirija

  Dijalog između Moskve i Ankare o situaciji u Siriji je obnovljen, rekao je Medvedev.

  „Ukupna normalizacija situacije u Siriji je prioritet za Rusiju i Tursku. To će biti korisno za čitav region“, rekao je ruski premijer nakon razgovora sa turskim kolegom.

  Tagovi:
  odnosi, Dmitrij Medvedev, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga