18:27 30 Mart 2017
Slušajte Sputnik
  Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na Svetskom energetskom kongresu u Istambulu

  Putin: Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj provokacija

  © AP Photo/ Emrah Gurel
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  338931130

  Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je provokacijom ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj.

  „Saopštenje je stiglo iz Turske, gde je podlo ubijen ruski ambasador… Izvršeni zločin je provokacija usmerena na prekid normalizacije tursko-ruskih odnosa i prekid mirovnog procesa u Siriji“, izjavio je Putin.

  On je naglasio da će odgovor biti pojačana borba protiv terorizma.

  Putin je izjavio da će Rusija poslati u Tursku istražnu grupu radi istrage ubistva Andreja Karlova. O tome su se dogovorila dvojica predsednika tokom telefonskog razgovora.    

  „Naloženo je da se formira međuresorna radna grupa koja će odmah otputovati u Ankaru radi učešća sa turskim partnerima u istrazi ovog zločina. Dogovor o tome je postignut tokom razgovara sa predsednikom Turske“, rekao je Vladimir Putin.

  „Mi moramo znati ko je usmeravao ruku ubice“, naglasio je ruski lider.

  Ruski lider je zatražio da se pojača bezbednost predstavništava Turske u Rusiji i garancija turske strane da će osigurati bezbednost ruskih diplomatskih misija.

  Putin je izrazio saučešće porodici Andreja Karlova i predložio Ministarstvu inostranih poslova da mu posthumno dodeli nagradu, saopštio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga

  Svi komentari

  • avatar
   mrgudmrgudov
   Turska nije kriva jer je tamo svakako haos,ali Idlib mora pasti!
  • avatar
   igor.todorovic_1
   Prijatelji moji i braćo Rusi,volim vas kao i svoj narod i molim vas shvatite da u poslednje vreme ginete samo od turske ruke!?Turska je zlo!Vi imate snage da im se suprostavite,da im vratite,da čuvate živote svojih sunarodnika kao najdragoceniju stvar.Ubili su ga sa leđa,podmuklo...to je turska!
  • avatar
   Milan Ćiorika
   Svi smo putnici kroz vreme a čovekov životni vek je gledano iz kosmičke vremenske dimenzije samo maleni trenutak ali važan trenutak koji nas koordiniše u daljem pravcu...
  Prikaži nove komentare (0)